• phone0414 318 3096

  • emailhayem@harran.edu.tr

TEMEL BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ 4

TEMEL BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ - IV

 

EĞİTİM TARİHİ: 

28-31 TEMMUZ 2025 (Değişiklik gösterebilir) 

EĞİTİM SÜRESİ: 24 Ders (12 Ders Teorik, 12 Ders Uygulama) 4 Gün

EĞİTİM SAATLERİ: 08:00-14:00 ve 15:00-21:00 (Değişiklik gösterebilir) 

EĞİTİM YERİ: Şanlıurfa Barosu (Paşabağı Mh. 775. Sk. 21-D - P.K. : 63040 Adliye Karşısı Haliliye/ŞANLIURFA)

EĞİTİM ÜCRETİ: 4000 TL 

EĞİTİM ŞEKLİ: Eğitimler yüz yüze yapılacaktır. 

Eğitim için sınırlı kontenjan açılmış olup kontenjan dolması durumunda kalan adayların eğitimi sonraki hafta/haftalarda yapılacaktır. 

Kesin kayıt sırasına göre gruplandırmalar yapılacak olup eğitim saatleri sınıf sırasına göre belirlenecektir. 

Whatsapp grubuna dahil edilip eğitim programından haberdar olmak için dekontunuzu mutlaka Whatsapp üzerinden bize iletiniz. Aksi takdirde sorumluluk adaya aittir.

Whatsapp hattı: 0414 318 30 96 (https://wa.me/+904143183096)

 

Kesin Kayıt Başvuru Formu: https://forms.gle/DuGrW1Nvd9Xt55vr5

 

HAYEM BANKA HESAP BİLGİLERİ: 

IBAN NO : TR10 0001 0022 6635 6157 6350 03 

HESAP ADI: HARRAN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 

ÖDENECEK TUTAR: 4000 TL 

NOT: Açıklama kısmına “HAYEM TEMEL BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ” ve “AD SOYADINIZI” yazınız. 

 

BİLGİLENDİRME 

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında hazırlanan “Bilirkişilik Yönetmeliği”, 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre, adli ve idari yargı alanlarında bilirkişilik hizmeti sunacak kişilerin mutlaka “Bilirkişilik Temel Eğitimi” almaları ve bu eğitimin sonunda sertifika sahibi olmaları şarttır. Temel eğitimi almayan kişiler artık bilirkişilik görevinde bulunamayacaklardır. 

Bilirkişilik Temel Eğitimi, en az beş yıllık mesleki deneyime sahip olan bireylerin katılabileceği, bilirkişilik mesleğinin icrasına ilişkin temel teorik bilgiler ile uygulamalı içerikleri kapsayan bir programdır. Bu eğitim; 12 saat teorik, 12 saat uygulamalı olmak üzere toplamda en az 24 ders saatinden oluşmaktadır. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, eğitimi bitirdiklerine dair bir belge düzenlenmektedir. Sertifikaya sahip olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyonlarının açtığı bilirkişilik ilanlarında belirtilen diğer koşulları da yerine getirmeleri hâlinde, bilirkişilik başvurusunda bulunabileceklerdir. 

 

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI: 

TEORİK EĞİTİM (12 Ders Saati; 600 Dakika) 

UYGULAMA EĞİTİMİ (12 Ders Saati; 600 Dakika) 

Ayrıntılı içerik için: Eğitim İçeriği

Başvuru Şartı:

Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarını Kapsayan Genelge Kapsamında; Mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip olmak gerekir. Staj kıdemden sayılmaz.

 

Gerekli Belgeler: 

1- Dekont 

2- Fotoğraflı Ek-4 Formu (Başvuru formunda yer almaktadır) 

3- Nüfus Cüzdanı 

4- Mezuniyet Belgesi 

5- 5 Yıllık Mesleki Kıdem Belgesi (SGK Hizmet Dökümü, varsa bağlı olduğunuz kurum, kuruluş veya odadan onaylı yazı vb.

Bilirkişilik Temel Eğitimi kaydı yapan adaylar, Bilirkişilik ile ilgili mevzuattaki şartları taşıdığını ve kıdem şartını sağladığını kabul etmiş sayılır. Sorumluluk tamamen adaya aittir.

 

EĞİTİME KESİN KAYIT YAPTIKTAN SONRA KESİNLİKLE ÜCRET İADESİ YAPILMAMAKTADIR. 

 

Bilirkişiliğe Kabul Şartları:

MADDE 10- (1) Bilirkişilik faaliyetinde bulunacak gerçek kişilerde aşağıdaki şartlar aranır: 

a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak. 

b) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak. 

c) Daha önce kendi isteği dışında bilirkişilik sicilinden çıkarılmamış olmak. 

ç) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten geçici ya da sürekli olarak yasaklanmamış olmak. 

d) Başka bir bölge kurulunun listesine kayıtlı olmamak. 

e) Bilirkişilik temel eğitimini tamamlamak. 

f) Bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olmak ya da daha fazla çalışma süresi belirlenmiş ise bu süre kadar fiilen çalışmış olmak. 

g) Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için mevzuat tarafından aranan şartları haiz olmak ve mesleğini yapabilmek için gerekli olan uzmanlık alanını gösteren diploma, mesleki yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi veya benzeri belgeye sahip olmak. 

ğ) Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanlarına göre belirlenen yeterlilik koşullarını taşımak. 

(2) Özel hukuk tüzel kişilerinin bünyesinde bilirkişi olarak çalışacak kişiler bakımından da birinci fıkradaki şartlar aranır ve düzenlenen raporlarda bu kişilerin adı ve soyadı ile imzası bulunur. 

(3) Daha önce yaptığı başvurusu mesleki olarak yeterli nitelikte bulunmadığı gerekçesiyle reddedilenler, bir yıl geçmedikçe yeniden bilirkişilik yapmak için başvuruda bulunamazlar. Sorumluluk adaya aittir.

 

Bilirkişilik Temel ve Alt Uzmanlık Alanları: Temel ve Alt Uzmanlık Alanları İçin Tıklayınız

Aranan Şart ve Nitelikler: Bilirkişi Olmak İçin Şart ve Nitelikler İçin Tıklayınız

Bilirkişilik İle İlgili Ayrıntılı Bilgi İçin: Bilirkişilik Kanunu

 

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: 

Bilirkişi listelerine başvurmak ve Bilirkişilik Temel Eğitimi alınabilmek için, başvuru sahibinin ilgili alanda en az beş yıllık kıdeminin bulunması zorunludur. 5 yıllık kıdemde adayın kesintili ya da kesintisiz olarak ve toplamda 5 yıl fiili olarak çalışmış olması gereklidir. Bu konuda hatalı veya yanlış beyanda bulunarak eğitime kayıt olması ve eğitim alması durumunda sorumluluk tamamen katılımcıya aittir.  

Her sınıf en fazla yirmi dört (24) katılımcıdan oluşur. Her gün en fazla altı (6) saat eğitim yapılabilmektedir. Kontenjan dışı kalan adaylara sonraki tarihlerde düzenlenecek eğitimler bildirilir ve başvuruları öncelikli olarak kabul edilir. Eğitim programlarının oluşturulmasında sadece kesin kayıt yaptırmış katılımcılar dikkate alınmaktadır.

Eğitimler yüz yüze yapılmaktadır ve devam zorunludur. 24 Saatlik eğitimin 1/12’sinden fazla devamsızlık yapmak (1 dersten fazla devamsızlık) devamsız sayılma sonucunu doğurur. Bu konuda sorumluluk tamamen adaya aittir.

 

KAYIT İÇİN: https://forms.gle/DuGrW1Nvd9Xt55vr5

chat_bubble_outline Kurs Hakkında Yorumlar

Yorum Yap